1 Ekim 2014 Çarşamba

Basur (Hemoroid) Rahatsızlığı ve Bitkisel Tedavi

Basur tedavisi için şifalı bitkiler, hemoroid için faydalı şifalı bitkiler, basur için kullanılan bitkiler, basuru önleyen bitkiler, hangi bitkiler basura iyi gelir
Hemoroid (basur) anüs ve alt rektumda bulunan damarların şişmesi ve bazende iltihaplı halidir. Hemoroid çok yaygın bir rahatsızlık durumudur. Bu sorun ağrılı olabilir, ancak genellikle ciddi değildir. Pelvik ve rektal bölgedeki damarlar üzerinde çok fazla baskı hemoroid oluşmasına neden olur.

Bağırsak hareketleri sırasında İshal veya kabızlık gibi ya da gebeliğin son 6 ayında artan baskı ıkınma gibi (en sık nedeni) ya da fazla kilolu olmak da hemoroide yol açabilir.

Hemoroid tedavisinde ev tedavileri kullanarak ve yaşam tarzı değişiklikleri ile bu rahatsızlık önlenebilir.

1. Semptomları Hafifletme 
Şişkinliği rahatlatmak için, anal bölgeye soğuk kompres veya buz torbası uygulayın. Bir gün boyunca iki ya da üç kez 10-15 dakika ılık suda anal bölgeye kompres rahatlama sağlar. Bir sıcak su oturma banyosu da etkilidir.

2. Ev Yapımı ilaçların Uygulanması
Elma Sirkesi : Tuvalet kağıdı veya bir parça pamuğu Elma sirkesine batırın ve anal bölge üzerinde uygulayın bu bölgede inflamasyonu azalır Belirtiler düzelene kadar bun yöntemi uygulayın. Ayrıca oturma banyosu için sıcak suya yarım fincan elma sirkesi ekleyebilirsiniz.

Safra Kesesi Taşları İçin Doğal Tedavi Yöntemleri

Safra kesei taşları için şifalı bitkiler safra taşı alternatif tedavi safra taşlarına iyi gelen bitkiler, safra taşlarını tedavi eden bitkiler, safra taşı neden olurSafra taşı özellikleri: Safra kesesi, karaciğer tarafından üretilen safranın depolanmasından sorumlu armut şeklinde bir kesedir. Sindirim sırasında bu safra, safra kanalı ile mideye (duodenum) safra aktarılır. Safra kesesininde oluşturulan bir taş olan kalsiyum kristallerine bilurubin fazlalığı veya klostrol neden olabilir. ancak safra taşı, safra kesesi, safra kanalı veya safra yollarının herhangi bir yerinde de oluşabilir. Safra taşları çok küçük ya da çok büyük olabilir.

Safra kesesi taşları iki türdür :
Kolesterol türü: Bu taşların yapısında 70 veya % 80 kolesterol içerir. Bu taşlar genellikle yeşil, sarı veya daha az sıklıkla beyaz renktedir

Pigment taşları: Daha küçük ve daha koyu renktedirler. Bu taşların yapısında % 20'sinden az kolesterol içeriği mevcuttur. Bu taşlar ağırlıklı olarak kalsiyum tuzları ve bilirubin içermektedir.

Safra Taşı Belirtileri
Bir safra kesesi taşı oluşumu ve varlığı hiç bir belirti göstermeyebilir, ya da mevcut pozisyonundan salgıyla birlikte safra kanallarına taşınır bu taşınma esnasında geçici spazma (biliyer kolik) neden olabilir. Safra kesesi taşı oluşumunun başlıca belirtileri genellikle şunlardır: Karın veya sırt ya da omuz ağrısı, mide bulantısı, baş dönmesi, mide gazı , yüksek ateş , ağrı, deride sararma, vb.