28 Ocak 2014 Salı

Saç Güçlendirici Kozmetik Şifalı Bitkiler

Saç dökülmesi, ince saçlar, kepek oluşmasını engelleme, bitkilerle saç boyama, saç bakımında şifalı bitkiler, yağlı saçlar, kuru saçlar, saç beyazlamasını öneleyen bitkiler, saç beyazlaması
Saç bakımında kullanılan doğal olmayan sentetik maddeler ve kimyasallar saçınıza daha fazla zarar vermesine sebep olabilir. Doğal bitkisel ürünlerde saç derisi için besleyiciler vardır. Kimyasal bileşimli kozmetik ürünler yerine sağlıklı saç ve saç derisine sahip olmak için bitkilere güvenmek gerekir. Yüzyıllardır sağlıklı saçlar için bitkisel karışımlar kullanılmaktadır.

Bitkisel karışımlar ve bitki özleri ile saç durulamak, saç derisinde derin bir temizlik sağlar, bitkisel karışımlar doğal saç rengini koyulaştırmak ya da zenginleştirmek, saç derisinde var olan tahriş yatıştırmak, kepek önlemek veya saç uzamasını artırmak için kullanılır.

Aloe vera : Saçı daha pürüzsüz, ipeksi ve sağlıklı hale getirir. Aloe saçı nemlendirir ve pürüzsüz bir parlaklık yaratır. Meksikalı kadınların, saçlarına parlaklık ve ipeksi bir görünüm sağlamak için yüzyıllardır aloe vera kullandığı bilinmektedir.

Amla Yağı : (Phyllanthus Emblica) Hint kültüründe en şifalı bitki olarak kabul edilen Bektaşi üzümü çekirdeklerinden elde edilen Amla yağı, saç derisine nüfüz ederek saç dökülmesini önler, saçların sağlıklı ve büyümeyi teşvik eder, saç köklerinin ihtiyacı olan kan teminini normalize ederek saçları güçlendirir ve saç köklerinin beslenmesini beslenme sağlar. Amla yağının saç beyazlamasını geciktirici özelliklere sahiptir.

13 Ocak 2014 Pazartesi

Göz Hastalıklarında Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Yabanmersini, Bilberry Ginkgo Eyebright Complex, Gözlerde kamaşma, duyarlılık, Kontakt lens kullanıcılarında görülen rahatsızlık, Renk algılamasındaki değişimler, Kırmızı ve yanan gözler, Bulanık görme, Kuru ve kaşıntılı gözler, Sulu veya kuru yorgun gözler, göz altı torbaları, göz çevresi kırışıklıkları
Özellikle günümüzde göz sağlımıza çok dikkat etmemiz gerekmektedir. internette çok aşırı sörf, uzun süreli bilgisayar oyunları, Televizyonu uzun sürekli (futbol maçları ve rekabetin diğer türleri) izlemek göz sağlığımızı günümüzde daha fazla tehdit eder niteliktedir.

Bilgisayar önünde tam gün çalışma, uzun süreli kitap okuma ile birlikte uyku eksikliği göz yorgunluğu ve halsizliğe neden olabilir. Çok fazla sigara kullanımı, gıdalarda gözümüz için gerekli olan vitamin ve mineralleri emerek veya ayıklayarak vücudun yeteneğini etkiler, yaşlanmayı hızlandırır. Sıgara kullanımı iştah etkiler ve sonuçta fakir bir diyetin göz sağlığını etkilediği bilinmektedir.

İyi bir diyetle beraber taze meyveler, vitamin A, C ve E ve antioksidanlar açısından zengin olduğundan, göz sağlığını korumaya yardımcı olabilir. Vitamin A, C ve E ve antioksidanlar, portakal, kivi, kuru kayısı, yeşil yapraklı sebzeler, domates, biber, havuç, ıspanak gibi sebze ve meyvelerde bulunur. Ayrıca, göz sağlığını korumaya yardımcı olduğu kanıtlanmış olan brüksel lahanası, lahana ve lahana gibi sebzeler ile fundagiller ailesinden Yaban mersinidir

Yaban Mersini (Vaccinium myrtillus):
Yaban mersini 16. yüzyıldan itibaren bir şifalı bitki olarak kullanılmıştır. Avrupa'da yaban mersini ekstreleri birçok göz bozukluklarının konvansiyonel tedavinin bir parçasıdır.