25 Kasım 2013 Pazartesi

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞININ FAYDALARI

Hindistan cevizi yağı; nemlendirme ve kırışıkları önleme özelliği ile cilt bakımında kullanıldığı gibi, zayıflama ve emziren annelerin sütünün çoğalmasına da mucizevi bir etki yaratıyor. Gelin, bu yağın nelere iyi geldiğini birlikte inceleyim...
* Hindistan cevizi yağı için doğal bir nemlendirici diyebiliriz. Tüm vücuda ve yüze uygulanabilir. Hücrelerdeki kolajen miktarı seviyesini yükseltir ve kırışıklıkların oluşmasını engeller.
* Hindistan cevizi yağı orta zincirli yağ asitleri (MCFA)'ni içerir. Trans yağlara oranla oldukça sağlıklı bir yağ asididir ve metabolizmayı hızlandırır. Böylece kilo verimi hızlanır. Zayıflamak için kullanıldığında günde 2 yemek kaşığı tüketmeniz yeterli olacaktır.
* Hindistan cevizi yağı; anti-bakteriyel bir özelliğe sahiptir ve mantar oluşumunu da engeller. Bir parça karbonatla karıştıracağınız hindistancevizi yağıyla dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Bunu ayda 1 kez uygulayın ve gerekirse diş hekiminize de danışın.
*  Vücudu nemlendiren Hindistan cevizi yağı, saçlara da çok iyi geliyor. Saça nem, parlaklık ve yumuşaklık kazandıran Hindistan cevizi yağını saçınıza sürün ve 15 dakika bekletin. Ardından ılık suyla saçlarınızı durulayın.
* Emziren bir anneyseniz, anne sütünün bebeğin gelişiminde ne kadar önemli olduğunu da biliyorsunuzdur. Hindistan ceviz yağı, içeriğindeki sağlıklı yağlar sayesinde anne sütünün artmasına yardımda bulunuyor.
* Hindistan cevizi yağı için doğal bir deodorant diyebilir. Bu yağın içerisinde bulunan laurik asitler, kötü kokuların oluşumuna engel oluyor.

* Hindistan cevizi yağı güzellik rutininize eklemeniz gereken doğal bir mucize. Peeling ( vücuttaki ölü derileri soyma işlemi) için de kullanabileceğiniz bu yağ ile pürüzsüz ve yumuşacık bir cilde sahip olabilirsiniz. Hindistan cevizi yağını ve tozşekeri karıştırın. Ardından vücudunuza sürün ve ılık suyla durulayın.

13 Kasım 2013 Çarşamba

BİRÇOK DERDE DEVA DEFNE


Latince adı Laurus nobilis olan defne ülkemizde Akdeniz Defnesi olarak da bilinmektedir. Defnegiller familyasının Laurus cinsini oluşturan bitki türlerinin ortak adıdır.
Defne, her zaman yeşil bir ağaçtır. Yazın ve kışın yaprağını dökmez. Aromatik bir bitki olan defnenin kokusu hoştur.

Defne yaprağı, yemeklere lezzet vermek amacıyla kullanıldığı gibi tıbbi etkileri de bulunmaktadır. Defne yaprağı(Lauri folium) tentür, çay ve natürel ilaç yapımında kullanılır. Defne yaprakları çorba, balık, et gibi yemeklere koku vermek içinde kullanılır.
Yapraklarını dökmeyen ve siyah kabuklu ağaç olan defne ülkemizde genel olarak Ege, Akdeniz, Karadenizde yetişir. Yaprağı ve meyvesinin yağı ihraç edilir.

Dünya defne yaprağı ihtiyacının yüzde 80 ni Türkiye karşılamaktadır. Akdeniz Bölgesi`nde en çok Hatayda yetiştirilen defnenin yaprakları Avrupaya ihraç edilmekte ve Avrupa ülkelerinde ilaç ve kozmetik sanayinde kullanılmaktadır.
Yapraklarını dökmediğinden dolayı her zaman yapraklarını toplama imkanı olsa da genel olarak mayıs ve ekim ayları arasında toplanan yapraklar daha etkilidir.

Defne bitkisinin tıbbi ve kozmetik amaçlı olarak kullanılan bölümü yaprak ve yaprağından elde edilen uçucu esansiyel yağdır. Defne meyvelerinden elde edilen defne yağı antiseptik özelliğe sahiptir.
Defne Yaprağı Faydaları

Mikrop öldürücü
İdrar söktürücü

Terletici Spazm çözücü
Ağrı kesici etkilere sahiptir.

Defne yapraklarıyla hazırlanan banyo adet öncesi gerginlik ve ağrılara, romatizma ağrılarına, kas yorgunluklarına iyi gelebilir. 3 avuç defne yaprağını 1 litre kaynar suda 5 dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra bu su, ılık su dolu küvete eklenir. Banyo süresi en fazla 30 dakikadır

Defne yağı defne ağacının zeytine benzeyen meyvesinden çıkarılır ve bundan yapılan garlı sabun saç ve cilt sağlığı için kullanılır.

Defne yağı, yağ asitleri ve esansiyel yağlardan meydana gelir ve çok güçlü antioksidan ve antiseptik etkinlikteddir. Defne yağı en çok saç dökülmesine karşı kullanılır. Saç tellerini güçlendirir. Kepeklenmeyi azaltır.
Romatizmal rahatsızlıklarda masaj yağı içerisinde lokal olarak kullanılır. Sedef ve egzemada kullanılan bitkisel kremlerin içinde de bulunur. Defne yağının spazm çözücü yangı ve ağrı giderici etkisi bulunur. Defne yağı Hatayda sabun yapımında kulanılır.

Defne Sabununun Faydaları
Saçları besler, yumuşaklık ve parlaklık kazandırır. Defne sabunu antiseptik ve nemlendirici etkiye sahip olduğundan dolayı düzenli kullanımı saçın kepeklenmesini ve saçta mantar oluşumunu önler.

Defne sabunu saç diplerindeki gözenekleri açar ve saç dibi tahrişlerini onarırıcı etki gösterir.
Kullandığınız sabunun gerçek defne sabunu olduğundan emin olmanız gerekir. Gerçek defne sabunu kendine özgü keskin kokulu ve açık kahverengi-yeşil renktedir
Defne yağlı sabun cilt güzelliği için kullanılır. Defne sabunu derideki gözenekleri açıp rahatlatır. Kuru cildi nemlendirir.

Mantar, egzama ve deri hastalıklarında kullanılabilir.
Defne Kullanımında dikkat edilmesi gerekenler;

Hamilelerin kullanması sakıncalıdır. Defne yağı alerjiye neden olabilir
Kullanılan defne türü Laurus nobilis olarak bilinen Akdeniz defnesidir. Zehirli defne türleri olduğu için hangi türünün kullanıldığından emin olmak gerekir. Yaban defnesi, Arabistan defnesi gibi türleri zehirlidir.

11 Kasım 2013 Pazartesi

Avrasya Maratonu'nda AKUT Sizin Hayat Nefesiniz!



POTASYUM DEPOSU ŞALGAM

Şalgam, tüm Turpgiller gibi, bedenin kansere yakalanma rizikosunu en aza indirgeyen bir besindir.

Zengin potasyum içeriğiyle yüksek tansiyonu düşürmektedir.

İçerdiği zengin orandaki lifi sayesinde peklik (kabızlık) çekenlere iyi gelir.

Bedene dinçlik sağlayan, mide ve siyatik ağrılarına iyi gelen bir besin olarak bilinmektedir.
Şalgamın taş ve kum döktüğünü, bronşları boşalttığını, bol idrar söktürdüğünü uzmanlar, şalgamın yaprakları ince kıyılarak salata şeklinde yenirse yukarıdaki hastalıklara iyi geldiğini bildiriyor. Uzmanlar, şeker hastalarının da şalgam yiyebileceğini vurguluyor ve şalgam ne kadar çiğ yenirse o kadar faydalı olduğunu hatırlatıyor.

Yaprakları da yenebilen geniş köklü bir bitki.

Hafif acımsı-tatlımsı kökleri sebze olarak yenilen Şalgam'ı veren bitkisi, Turpgiller'dendir. Anayurdunun Kuzey Avrupa ile Kuzey Asya olduğu sanılan şalgam, ikiyıllık otsu bir bitkidir. 50-120 cm. kadar boylanabilen ve ülkemizde de yetiştirilen bitkinin birinci yılında kökü ve toprak üstü yeşil kısımları; ikinci yılında çiçek sapı, çiçekleri ve tohumları oluşur.

Besin Değeri: 100 gr. taze şalgamın içerdiği önemli besin değerleri şunlardır: 23 kalori; 0,8 gr. protein; 4,9 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; 0,2 gr. yağ; 0.9 gr. lif: 24 mgr. fosfor; 35 mgr. kalsiyum; 0,4 mgr. demir; 34 mgr. sodyum; 188 mgr. potasyum: 20 mgr. magnezyum; eser miktarda A vitamini; 0,04 mgr. B1 vitamini; 0,05 mgr. B2 vitamini; 0,3 mgr. B3 vitamini ve 22 mgr. C vitamini.

9 Kasım 2013 Cumartesi

Ağız Kokusunun Nedenleri ve Bitkisel Öneriler

ağız kokusu için bitkisel çözümler, ağız kokusu nasıl giderilir, ağız kokusu mide ağız kokusu nasıl önlenir nefes kokusu çocuklarda ağız kokusu  ağız kokusu nedenleri, ağız kokusu nasıl anlaşılır, ağız kokusu nasıl engellenir, ağız kokusu spreyleri, ağız kokusu gidermeKötü ağız kokusu, birçok insanın yaşamını etkileyen, kişisel ve iş ilişkilerini sınırlayan, her dört kişiden birinde görülen bir sorundur. Kötü nefes kişilerde özgüven eksikliğine neden olan, psikolojik sorunlara yola açabilecek olan bir rahatsızlıktır.

Ağız kokusunun bir çok nedeni olabilir, Akciğerlerden gelen koku Ağız kokusu değildir, bu bir nefes kokusudur. Nefes kokusu, akciğer enfeksiyonlarının (pnömoni bronşit vs.) yol açtığı yada Sindirim sistemi bozukluklarından kaynaklarınır. Besinlerin gereği şekilde sindirilemediği zaman sindirim kanalında açığa çıkan gazlar kişinin isteği ve bilgisi dışında ağıza yükselir.

Şeker, gut ve diyaliz hastalarında ağız kokusu görülür. Bu tür hastalarda kimyası değişen kan gazlarının Akciğerler yoluyla dışarıya atılması kötü nefes sorunlarına yol açar.

Ağız Kokusunun Başlıca Nedenleri
Bakteriler : Kötü nefesin çoğu bakteri kaynaklıdır, Bakteriler yemek artıklarınında ürememeye başlar, üreme esnasındaki salgılamalar kötü nefese neden olur.
Ağız Hastalıkları : Diş eti iltihabı veya diş eti hastalıkları gibi bazı ağız hastalıkları kötü koku nedenidir.
Diğer hastalıklar : Diyabet, Karaciğer hastalıkları , mide, duodenum ülseri , böbrek sorunları, ağız yaraları, kanser.
Gıda : Bazı gıdalar ağız kokusu nedenidir. Sarımsak, soğan, sosis, fermente peynir, balık.
Stres : Duygusal stres, kötü sindirim ve emilime neden olabilir, örneğin stres altında çiğnenmeden yutulan gıdalar sindirim sorunlarına dolayısı ile kötü kokuya neden olur.
Tükürük salgısının az olması : Tükürük eksikliği kötü kokuya neden olur. Tükürük ağızda bakterilere karşı asitlik hareket oluşturur, bu nedenle ağız genellikle sabahları daha kötü bir kokusu vardır. İyi bir tükürük salgısı ağız kokusu ortadan kaldırmak için en iyi kaynaktır. Ağız kuruluğu tükürük eksikliği ile karakterize edilen bir ağız hastalıktır, tükürük eksikliği kötü nefesten sorumlu olabilir .
Kimyasal zehirlenme : Siyanür ile bazı toksik kimyasallar ağız kokusunda sorumludur , bu nedenle kimyasal zehirlenme ağızda acı badem gibi tanıdık bir koku üretir .

4 Kasım 2013 Pazartesi

Odadaki Sıgara Kokusunu Gidermek İçin Elma Sirkesi

sigara kokusunu ne giderir, sigara kokusu evden nasıl çıkar, sigara kokusu nasil giderilir, evdeki sigara kokusu nasıl geçer, evdekı sıgara kokusu nasıl gider, odadaki sigara kokusu, sigara kokusu nasıl geçer, sigara kokusu, sigara koku giderici, odaya sinmiş sigara kokusu nasıl giderilirSigara dünyada satışı serbest olan, sağlık için en tehlikeli maddelerden biridir. Bunun yanında sigara içen kişilerin pek fark edemedikleri, ama içmeyen kişiler için sıgara kokusu bir kabus nedenidir.

Tütün dumanı; formaldehit, siyanür, amonyak, karbon monoksit, naftalin, kadmiyum ve aseton gibi bir çok zararlı kimyasal maddeler içerir. Tütün dumanında Arsenik, benzen, vinil klorür gibi kanserojen etkisi bilinen kimyasal karışımlar da bulunur. Tütün dumanı, kanser, amfizem ve kalp ve akciğer hastalıkları gibi birçok hastalığa neden olmaktadır. Tütün dumanına maruz kalan çocuklar tütün dumanın bu zararlı etkilerine karşı daha hassastırlar.

İçildiği ortamda yüzeylere sinen ve kokuya neden olan Türkçede yaygın olarak kullanılan Sigara katranı, İngilizcesi Tar (Total Aerosol Residue) olan sigaranın kısmi yanması sonucu dumanı oluşturan katı kısımdır. Bu koku, Sigara katranında bulunan fenol türevleri; lignin, selüloz ve diğer bitki pigmentlerinin pirolizinden kaynaklanır.

Günümüzde sigaranın zararlarının neler olduğunu bilmeyen yoktur. Dünya Sağlık Örgütünün istatistiklerine göre, sigara tiryakiliği dünya çapında büyük bir sorun oluşturmakta ve bu tür kötü sonuçlarına rağmen 3 yetişkinden biri sigara kullanmaktadır. Bu verilere göre Dünya çapında 1,3 milyar kişinin sigara kullandığı ortaya çıkmaktadır. Dünya Sağlık Örgütünün yaptığı açıklamaya göre birçok ülkede akciğer kanserinde büyük artışlar kaydedilmekte ve Akçiğer kanseri sigaranın sebep olduğu ölümcül sonuçlardan sadece bir tanesidir.