30 Nisan 2012 Pazartesi

Beyaz Zambak Çiçek ve Yapraklarındaki Şifa

şifalı bitkiler kalp yetmezliği kesik ve yaralar sivilce akne ve cilt bakımı
Beyaz zambak diğer adıyla çayır zambağı. Beyaz zambak yaprağı, yaralar, kesikler ve yanıklar için klasik ev ilacı olarak kullanılmaktadır, Ayrıca deride kabarcıklar, şarbon yaraları içinde şifalı bir bitkidir. beyaz zambak çiçeği kapalı bir şişe su içinde bekletilirve bu su "göz ağrısına karşı" kullanılır.
Alkol içinde bekletilen beyaz zambak çiçekleri ve yaprakları "cilt lekelerine" karşı kullanılır.

Beyaz zambak çiçekleri krem haline getirilir ve bu krem yaralara karşı kullanılır. Beyaz zambak çiçekleri ile yapılan bitki çayı kan temizlemek için bire birdir. Ayrıca beyaz yonca ve şakayık kökü ile karıştırılarak, leucorrhea (Kadınlarda görülen beyaz akıntı) karşı kullanılır.

Haşlanmış zambak kökü enfekte yaralar ve göğüs üzerine sürülerek öksürük giderilmesinde kullanılır. Ayrıca haşlanmış zambak kökü merhem halinde kaşlara sürüldüğünde "kaş büyümesini" teşvik eder. Beyaz zambak kökü püre haline getirilerek küçük bir tencereye yerleştirilir, içine bir miktar balmumu eklenir ve iyice kaynatılır ve elde edilen akışkan su yatmadan önce kaşlara sürülür.

Yaprakları bakteri öldürücü, iyileştirici ve sikatriks etkiye sahiptir. Dahili ve harici çeşitli yaraları tedavi etmek için kullanılabilirler. Bu yapraklar, ağrıyı hafifletilmek için de yararlıdır. Ayrıca, bronşiyal sekresyonları için balgam sökücü olarak da kullanılabilir. Ayrıca "sinir sistemi" üzerinde sakinleştirici etkisi için de kullanılabilir . Aynı zamanda "kalp hastalıkları" için yararlıdır.

Gönen Sıcak Su Kaynakları (Kaplıca)

kaplıca, cilt bakımı, akne, egzema, romatizma hastalığı
Balıkesir’ in Gönen ilçesinde yer alan sıcak su (Termal) kaynaklarıdır. Gönen kent merkezinin kuzey kesiminde bulunan kaplıcalara gelen sıcak sular, yöreden geçen fay) hattını örten ve geniş bir alan yayılan alüvyon katmanlarının gözeneklerine yerleşmiş durumdadır. Buradaki sıcak su kaynakları Eski kaynak, Çemberli kaynak ve Büyük Kanal adıyla da anılan Mermerli Kuyu’ dur.

Sıcak su kaynakları, kaplıca tesislerinin ortasındaki geniş bir parktadır. Eski kaynak suyu 52 derece, Çemberli kaynak suyu 75 derece, Mermerli Kuyu’ nun suyu da 77 derecedir. Sodyum, sülfat, bikarbonat ve klorür bakımından zengin olan bu kaynak suları, magmatik ve hipotonik sular grubundadır.

Gönen kentine 10 km kadar uzaklıkta Ekşidere Dağ Ilıcası ve Ekşidere Gençlik Suyu kaynakları daha soğuk ve çıkan suların radyoaktivitesi yüksektir. Dağ Ilıcası’ nın suyu 44 derece, Gençlik Suyu ise 18 derecedir.

Gönen Maden sularının banyo olarak romatizma, bağırsak, kan ve kadın hastalıkları, Şifalı suları ise içme kürleriyle kullanıldığında da sindirim sistemi hastalıklarında olumlu etkisi olduğu bilinir. Mide hastalıkları, Şeker hastalığı, Obesite, Gut, Karaciğer veSafra kesesi fonksiyonel yetmezlikleri, Cilt bakımı açısından ise, "Egzema, Akne, Psöriasis, Nörodermit, Kronik rezidüel ürtiker" hastalıklarına şifa sağlar. Gönen Kaplıcaları, kaplıca turizmi bakımından Türkiye çapında önem taşır ve ilgi görür.

Osmaniye Avluk Kaplıcası

şifalı sular, kaplıca, romatizma, cilt bakımı, cilt lekeleri
Osmaniye Kadirli İlçesi Avluk Köyü Sınırlarındadır. kadirli ilçesine 15 km. mesafededir. Avluk kaplıcasının tarihi Roma dönemlerine kadar uzanır, kaplıca çevresinde Roma dönemlerine ait kalıntılar mevcuttur.
Kaplıcanın suyu mide, bağırsak, böbrek ve cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Killi Toprakları "Cilt Güzelliği, ciltteki akne ve siyah noktalar, cilt kırışıklığı, cilt lekeleri ve cilt bakımında" kullanılır. Aynı zamanda kaplıcanın çevresi çam ağaçları ile kaplı olup, kaplıcanın mesire yerlerindendir.

Kaplıca’ da su sıcaklığı 42-46 derece arasında değişir. Şifalı sulara sahiptir. Şifalı olan bu su kalsiyum bikarbonat ve kalsiyum sülfat bakımından oldukça zengindir. Kalsiyum dışında içinde sodyum, magnezyum, potasyum , klor, fosfor ve amonyum iyonları da vardır. Bileşiminde az miktarda da olsa radyoaktif özellikte maddeler bulunur. radyoaktif maddelerin romatizmal hastalıklara iyi geldiği için aranılan bir kaplıcadır.

28 Nisan 2012 Cumartesi

Bektaşi Üzümü (İnka-Altın Çilek) Faydaları

göz rahatsızlıkları sağlıklı kilo verme cilt bakımı cilt kırışıklığı
Yüzyıllardır Güney Amerika'da yetiştirilen Altın Çilek, Bektaşi üzümü veya İnka çileği olarak da bilinir. Turuncu tonda ve sağlık için yararları olan altın çileğin tatlı ve ekşi bir tada sahiptir.

Bir avuç altın çilek güçlü bir antioksidan sağlar. Geleneksel halk hekimliğinde hastalıkları ve organ fonksiyonlarını iyileştirmek için kullanılır. Altın çilek sağlıklı kilo verilmesinde tercih edilen ve hazmı kolaylaştırıcı özelliği ile mükemmel sonuç alınan doğal bir besin kaynağıdır.

Altın çilek göz hastalıklarının giderilmesi ve göz güzelliği için yüz yıllardır kullanılan şifalı bir bitkidir.

Altın çilek, anti-inflamatuar ve bioflavonoids içeren aynı zamanda A vitaminleri için zengin bir kaynaktır. altın çilek, meyve salataları, çikolatalı soslar, altın çileğin kurutulmuşu ise kek ve pastalar, dondurmalar içinde kullanılabilir.