15 Ağustos 2011 Pazartesi

Bel Fıtığı Romatizma için Şifalı Binbirdelik Otu

Binbirdelik Otu (Sarı Kantaron) tarla ve orman kıyılarında sıkça görülür. sarı kantaron , kanotu , kılıçotu , koyunkıran , kuzukıran , mayasıl otu ve yaraotu gibi adlarla da anılan şifalı bir bitkidir
Açık yaralarda , yeni yaralanmalarda, mavi mor lekelerde, güneş yanıklarında ve pürüzlü yüz ciltlerinde bakım toniği olarak kullanılır, uçuklar, varisli damarlar, basur, sırt ağrıları, bel fıtığı, lumbago, siyatik, eklem iltihabı, romatizma ve felçli bölgelere de sürme yağı olarak kullanılabilir.

Binbirdelik otunun yağını hazırlamak çok kolaydır. Bitkinin çiçekleri ince kıyılarak cam kavanoz içerisinde yanıklar için keten yağı, ağrılar için kullanılacaksa sızma zeytinyağına yatırılır, eklenen yağ çiçeklerin üstünü örtmelidir, 5 gün kavanozun kapağı açık şekilde güneşte bekletilir, 5 gün sonunda kavanozun kapağı sıkıca kapatılır ve güneşli bir ortamda 1 ay bekletilir. 1 ay sonunda yağ süzülür. Bu yağ , güneş yanıklarında, uçuklar, varisli damarlar, basur, sırt ağrıları, lumbago, siyatik, eklem iltihabı, romatizma, ağır kaldırma sonucu ortaya çıkan ağrılarda, bel fıtığı ve felçli bölgelere ovularak sürülür.

Ayrıca Binbirdelik otu Çay olarak da içilebir.
Bir tatlı kaşığı binbirdelikotu çiçeği Bir su bardağı kaynamıs suya eklenir ve 3-4 dakika demlendikten sonra süzülür, günde 2-3 bardak içilir
Bitki çayı sinir iyileştirici, sinirsel rahatsızlıklarda , nevrozlarda , uykusuzlukta, sinir yorgunluklarında, konuşma bozukluklarında , rahatsız uykularda, histeri krizlerinde , uyurgezerlikte, yatağa işeme, depresyonlarda, gelişme çağındaki genç kızların, adet görme düzensizliklerin de, kronik yorgunluk sendromunda, menapoz dönemindeki sıkıntı stres ve gerginliklerin giderilmesinde son derece faydalıdır.

Binbirdelik otu Şifalı Bitki Faydaları:
sinir iyileştirici, sinirsel rahatsızlıklarda , nevrozlarda , uykusuzlukta, sinir yorgunluklarında, konuşma bozukluklarında , rahatsız uykularda , histeri krizlerinde , uyurgezerlikte, yatağa işeme, depresyonlarda, gelişme çağındaki genç kızların adet görme düzensizliklerin de, kronik yorgunluk sendromunda, menapoz dönemindeki sıkıntı stres ve gerginliklerinde, güneş yanıklarında, uçuklar, varisli damarlar, basur, sırt ağrıları, lumbago, siyatik, eklem iltihabı, fıtık, bel fıtığı, romatizma, ağır kaldırma sonucu ortaya çıkan ağrılarda ve felçli bölgelerde, cilt bakımı cilt prüzlerinin giderilmesinde, sivilce, akne, Açık yaralarda , yeni yaralanmalarda, mavi mor lekelerde, güneş yanıklarında, pürüzlü yüz ciltlerinde bakım toniği, uçuklar, varisli damarlar, basur, sırt ağrıları, lumbago, siyatik, eklem iltihabı, romatizma.

13 Ağustos 2011 Cumartesi

Mantar Tedavisinde Deniz Yosunu

Mantar Tedavisinde Şifalı Bitkiler Deniz Yosunu (Deniz Kadayıfı) Kullanılması
Deniz Yosununda keskin Deniz kokusu vardır ve çok tuzludur. Deniz Yosununda Karbonhidrat iyot, potasyum, magnezyum, brom ve sodyum gibi mineralleri vardır.

30 gram deniz yosunu 1/2 litre suda 5 dakika kaynatılır, 30 dakika kadar bekletilip süzülür. Akşam yatmadan önce bu suyla mantarlı bölgeye sürülür.

Ayrıca 10 gram Deniz yosunu 1 litre suda 5 dakika kaynatılıp soğumaya bırakılıp, soğuduktan sonra bir tülbentle süzülüp günde 3 defa birer bardak içilirse nefes darlığı, bronşit, astım hastalığına olumlu etkiler yapar, gastritte ve mide ülserinde doktor tedavilerine destek olur, deniz yosununun ishali kestiği yolunda da bilgiler vardır.

Deniz Yosunu (Deniz Kadayıfı) Hemen hemen her Aktarda bulunur.


6 Ağustos 2011 Cumartesi

Mide Ülseri Tedavisinde Lahana Bitkisi

Lahana , güz ve kış sebzesi olarak yetiştirilen bir bitkidir. Üretimi sadece, Niğde İl'i Bor İlçe'si Kaynarca Köyü'nde yapılan Kaynarca lahanası kalite bakımından Dünya'da 1. sıradadır.

100 gram lahana ortalama olarak 110 kJ' dür ve 4 g karbonhidrat, 2 g protein, 50 mg kalsiyum, 0,5 mg demir, 50 mg C vitamini, 0,04 mg B1 vitamini, 0,04 mg B2 vitamini, 0,04 mg U vitamini içerir. Anti-ülser faktör olarak da bilinen lahanada ki bir vitamin olduğuna inanılan, Vitamin U adı verilen bir maddedir.

Mide ülseri tedavisinde lahananın bilimsel anlamda çok başarılı olduğu kanıtlanmış Uzmanlar ülser tedavisinde güvenle kullanılabileceğini açıklamışlardır.

Ülser tedavisinde küçük boy lahanayı geniş bir kapta kaynatıp elde edilen bu lahana suyundan gün başına yemeklerden sonra içilmelidir, gün başına içilen miktar 1 litre kadar olmalıdır.

Bazı hassas vücutlarda gaz oluşumuna yol açabilir, ama rezene çayı içmek yada lahana suyunu bir tutam kimyonla kaynatmak ve bu suyu içmek da bu sorunu çözmek için yeterlidir.


Ayrıca Lahana fazla kiloların atılmasında yardımcı bir tedavi yöntemi, selüloitleri yok etme özelliği ile de etkilidir.

5 Ağustos 2011 Cuma

Siyah Üzüm Çekirdeği Şifa Dağıtıyor

Siyah üzüm çekirdeği, kara üzüm çekirdeği faydaları ve hangi hastalıklara iyi gelir.
Siyah Üzüm çekirdeği antioksidandır. Vücudu, iç ve dış kaynaklı serbest oksijen radikallerinden ve diğer radikallerden korur.Üzüm çekirdeği özütü flavonoid denilen vitamin benzeri grupta, oligomerik protoantosiyanidin maddelerini içerir. Siyah Üzüm çekirdeğinin antioksidan özellikleri, antioksidan vitaminler olan C vitamininden 20 kat ve E vitamininden ise 50 kat daha fazladır.
İnsan Sağlığına Faydaları:
1-Gözü maküler dejenerasyon ve kataraktan korur.
2-Damarları sağlamlaştırır, bu nedenle diabetli ve varisli kişilere son derece yararlıdır.
3-Hipertansiyon, kalp krizi ve felç olasılığını en aza indirir.
4-DNA bozulmasını önleyerek, Kanser riskini en aza indirir.
5-Damar sertliğini önler
6-Derimizin temel taşı olan "kollajeni" sağlamlaştırır bu nedenle deri sarkması dolayısı ile yüz kırışıklığına karşı çok etkilidir.
7-Romatizma, Allerji, iltihabi eklem romatizma ağrılarına karşı çok etkilidir.

Siyah üzüm yerken çekirdeklerini mutlaka çiğnemeliyiz, piyasada ve aktarlarda siyah üzüm çekirdeği içeren kapsullerde mevcut.